Народні засоби очищення комина.
Народні засоби очищення комина.
Наші предки добре знали особливості різних видів деревини. Хвойні дрова містять велику кількість смол, що виділяються разом з димом. Погано просушена, сіра деревина тліє, віддає мало тепла, і при цьому виділяють водяний пар, який осідає на стінках труби, скріплюючи пухку сажу в моноліт. Краще всього для топки печей підходять сухі дрова листяних порід дерев: береза, вільха, осика. Вони горять з підвищеною тепловіддачею, практично не дають сажі та кіптяви і не засмічують трубу.
Для прочищення димаря в давнину використовували осикові дрова, гарячі з утворенням високого жаркого полум'я. При нагріванні стінок димоходу сажа розпушується і прогорає, а її залишки віносяться через трубу разом з димом. На цьому ж принципі засновані багато сучасні спосібі очищення труб, про які розказано нижче. Для профілактики і періодичної чистки димоходу можна використовувати цей старовинний спосіб, підкидаючи в розігріту топку кілька сухих осикових полін. При цьому потрібно дотримуватися протипожежну безпеку та не допускати перегріву труб.
- Димохідна система "Цезар ЛВ CLV-multi" Це найсучасніша система димоходів для поквартирного опалення. Система призначений для колективного відведення продуктів згоряння котлів з закритою камерою згоряння. Система обслуговує до 16 котлів, потужністю до 20 КвтДимохідна система "Цезар ЛВ CLV-multi"
- Професійна електрична коптильня ПЕК-50. Горячого і холодного копчення.Професійна електрична коптильня ідеально підходить для копчення м'яса, ковбаси, сирів та риби. Робота пристрою дуже проста і лише зводиться до заповнення бака в генератор для опилок і встановлення температури. Коптильня повністю виготовляється з кислотостійкої сталі. Правильна температура в приладі отримується завдяки головному нагрівачеві 1500 Вт, використовуючи термостат. Момент експлуатації нагрівача сигналізується контрольною лампою.Професійна електрична коптильня ПЕК-50. Горячого і холодного копчення.